Jaana lugu ehk kuidas see kõik algas

Oma eksabikaasaga tutvudes käis kõik väga kiirelt. Esimesel kohtingul käisime teatris ja seal oli peaesineja rollis tema sõber, kes pidi olema hariduselt psühholoog. Nädal hiljem läksime juba kruiisile, et tähistada tema sünnipäeva. Laevas olles tegi ta kalleid kingitusi ja käisime restoranis söömas. Meiega oli kaasas üks tema sõber ja tema sõbra armuke. See tundus mulle juba alguses kahtlane, sest ei poolda selliseid suhteid absoluutselt. Kui uurisin, et miks ülejäänud sõbrad ei tulnud, siis nende naised ei olnud nõus olnud. Mäletan seda tunnet kuidas mu abikaasa oli kõik ära korraldanud ja läbi mõelnud. See köitis mind väga.

Kruiisil olles näitas ta mulle ka alasti naise fotosid oma mobiilist ja tegemist oli tema venna eks naisega, kes väidetavalt oli kogemata saatnud pildid valele inimesele. Tagantjärgi on see tülgastav, aga sellel hetkel ei osanud ma sellele tähelepanu pöörata. Kruiisil tarbis ta liiga palju alkoholi ja teisel õhtul jäi kajutis magama. See oli ka ainus kord kolme aasta jooksul, kus ma nägin, et ta oli purjus.

Edasi järgnes omavaheline suhtlus ja ta kutsus mind endale külla. Tal oli ühes linnas suur korter. Minule ütles ta, et see on tema ja ta laste kodu. Tal on kaks alaealist last. Hakkasin peaaegu iga nädalavahetus seal käima ja kohtusin tema lastega. Mäletan alles tutvumise alguses, et ta võttis lahti oma Facebooki ja näitas, mida tema laste ema korraldab. Ma ei süvenenud sellesse, sest mulle tundus kummaline oma eksi järgi luuramine ja tema maha tegemine. Laste ema oli tööle asunud välismaale ja väidetavalt oli minu abikaasa seetõttu lapsi väga varakult ise pidanud kasvatama. Noorem oli siis 2 aastane. Kui meie tutvusime, siis oli noorem 8 aastane ja vanem 9 aastane.

Kui ma nädalavahetustel tema juures olin, siis sai juba tavaks, et ta kutsus külla oma sõpru ja tarbiti alkoholi. Mõtlesin sageli, et ta joob palju kanget alkoholi, aga purju ei jää. Juba alguses märkasin ka, et ta käib tihti WC-s ja on seal kaua. Kui esimest korda tema venna juures külas käisime, siis kadus ta samuti sageli WC-sse ja oli selline väga lõõgastunud. Esimesel aastal külastasime väga palju SPA-sid ja hotelle. Minus tekitas küll küsimusi, et kus tema lapsed siis on ja miks me tema juures ei ole, aga jällegi ei osanud sellele
tähelepanu pöörata. Ta kinkis mulle väga sageli lilli ja oli väga hoolitsev. Ta rääkis, et on 17 aastat töötanud riiklikul ametikohal ja kirjutanud ka ühe raamatu. Meie ajal töötas ta samuti suures ettevõttes ametikohal, mis tegeles turvalisuse valdkonnaga. Ilmselt kõige selle tõttu tundsin end temaga turvaliselt ega osanud näha ohumärke.

Olles mõned kuud suhelnud, siis märkasin tema korteris magamistoas öökapil pardakaarte, mis kuulusid laste emale. Esialgu ei öelnud ma midagi. Mõne päeva möödudes küsisin, et miks need kaardid seal on? Ta vastas, et lapsed ilmselt kuidagi need jätnud. Läks aega mööda ja kui ma jälle seal olin, siis olid vannitoas vannil küünlad. Minus tekitas see taas küsimusi, aga arvasin, et reageerin üle ja ei öelnud midagi. Kui me tutvusime novembris, siis juunis tema juurde minnes rippus esiku nagis naisterahva valge pluus. Ma uurisin temalt ja sain vastuseks, et tema laste ema viibib samuti Eestis olles seal korteris. Ta väitis, et ta vihkab oma laste ema ja nende vahel ei ole mitte midagi. Minus tekitas õõvastust teadmine, et me magasime samas voodis, kus tema eks. Mulle ei antud valikut. Kui seda väljendasin, siis oli tema vastus see, et hotellis viibides me ju ka ei tea, kes seal enne on maganud. Tal oli suurepärane oskus alati must valgeks rääkida ja ta ise rõhutas samuti, et tema maailm ongi must valge, seal ei ole teisi värve.

Peale seda tundsin, et soovin sellest suhtest eemalduda ja palusin aega otsustamiseks. Kui andsin talle teada, et ma ei soovi temaga seda suhet jätkata, siis hakkas ta imelikult kirjutama ja manipuleerima. Üks tema lause oli, et pimedate kuningriigis sai pime ka
nägijaks. Ma ei mõista seda lauset siiani. Mingil hetkel tuli ta minu maja ette, et kokku saada ja ma mäletan, et sõitsin autoga ära metsa, sest mu sisetunne oli nii tugev, et see kõik pole õige.

Lõpuks suutis ta mind siiski veenda suhet jätkama. Tutvustas mind oma
vanematele ja lubas koos laste emaga korteri müüki panna. Mingil hetkel tuli teemaks ka tema alkoholi tarbimine, sest minu jaoks oli seda palju ja ma väljendasin end, et mulle ei sobi iga nädalavahetus pealt vaadata tema ja ta sõprade olemist. Ta pisut ärritus, aga kõik järgnevad korrad arutasime koos läbi, kas ja mida teeme. Mäletan veel, et meie suhtes ei olnud seda „meie“ tunnet, sest ta oskas kuidagi teadlikult distantsi hoida. Ma näiteks ei julgenud talle iial helistada, aga samas tema võis seda teha iga kell.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga